Terminal de consulta web

Chemometric classification of brazilian artisanal cheeses from different regions according to major and trace elements by ICP-OES

Chemometric classification of brazilian artisanal cheeses from different regions according to major and trace elements by ICP-OES

Barbara M. de Andrade, Larissa P. Margalho, Diego B. Batista, Izylla O. Lucena, Bruna A. Kamimura, Celso F. Balthazar, Ramon Peres Brexó, Arthur K. R. Pia, Ramon A. S. Costa, Adriano G. Cruz, Daniel Granato, Anderson S. Sant’Ana, Aderval S. Luna, Jefferson S. de Gois

ARTIGO

Inglês

Agradecimentos: The authors are thankful to Conselho Nacional de Desenvolvimento Científico e Tecnológico (CNPq), Coordenação de Aperfeiçoamento de Pessoal de Nível Superior - Brazil (CAPES) Finance Code 001, Fundação de Amparo à Pesquisa no Rio de Janeiro (FAPERJ) (grant numbers E-26/202.552/2019,... Ver mais

Acompanhado de suplemento

Abstract: This work aims to determine the mineral composition of Brazilian artisanal cheese (BAC) and classify the cheese types using chemometric techniques. Samples of BAC were analyzed and divided according to their region: Northeast cheeses (Coalho and Manteiga); Midwest cheeses (Caipira);... Ver mais

CONSELHO NACIONAL DE DESENVOLVIMENTO CIENTÍFICO E TECNOLÓGICO - CNPQ

302465/2018-9; 304869/2019-8; 403865/2013-1; 302763/2014-7; 305804/2017-0)

COORDENAÇÃO DE APERFEIÇOAMENTO DE PESSOAL DE NÍVEL SUPERIOR - CAPES

Code 001

FUNDAÇÃO CARLOS CHAGAS FILHO DE AMPARO À PESQUISA DO ESTADO DO RIO DE JANEIRO - FAPERJ

E-26/202.552/2019; E-26/202.755/2019; E-26/010.002212/2019

FUNDAÇÃO DE AMPARO À PESQUISA DO ESTADO DE SÃO PAULO - FAPESP

2013/20456-9; 2016/12406-0; 15/25641-4; 18/24540-8

Fechado

Chemometric classification of brazilian artisanal cheeses from different regions according to major and trace elements by ICP-OES

Barbara M. de Andrade, Larissa P. Margalho, Diego B. Batista, Izylla O. Lucena, Bruna A. Kamimura, Celso F. Balthazar, Ramon Peres Brexó, Arthur K. R. Pia, Ramon A. S. Costa, Adriano G. Cruz, Daniel Granato, Anderson S. Sant’Ana, Aderval S. Luna, Jefferson S. de Gois

										

Chemometric classification of brazilian artisanal cheeses from different regions according to major and trace elements by ICP-OES

Barbara M. de Andrade, Larissa P. Margalho, Diego B. Batista, Izylla O. Lucena, Bruna A. Kamimura, Celso F. Balthazar, Ramon Peres Brexó, Arthur K. R. Pia, Ramon A. S. Costa, Adriano G. Cruz, Daniel Granato, Anderson S. Sant’Ana, Aderval S. Luna, Jefferson S. de Gois

    Fontes

    Journal of food composition and analysis (Fonte avulsa)