Jaboticaba berry peel intake prevents insulin-resistance-induced tau phosphorylation in mice

Jaboticaba berry peel intake prevents insulin-resistance-induced tau phosphorylation in mice

Â.G. Batista, E.S. Soares, M.C.P. Mendonça, J.K. da Silva, A.P. Dionísio, C.R. Sartori, M.A. da Cruz-Höfling, M.R. Maróstica Júnior, Ângela G. Batista, Edilene S. Soares, Monique C. P. Mendonça, Juliana K. da Silva, Ana Paula Dionísio, Cesar R. Sartori, Maria Alice da Cruz-Hofling, Mário R....

ARTIGO

Inglês

Agradecimentos: We are grateful to FAPESP (2010/05262-5 and 2015/50333-1), CNPq (MRMJ for grant number 300533/2013-6 and MACH for grant number 305099/2011-6), and CAPES for scholarship and financial support. We also thank Edy Souza de Brito for helpful collaboration

The hyperphosphorylation of microtubule-associated protein tau (tau) in the hippocampus can be caused by central and peripheral insulin resistance and these alterations are related to the development of tauopathies, such as Alzheimer's disease. In this study, we used a high-fat diet to induce...

CONSELHO NACIONAL DE DESENVOLVIMENTO CIENTÍFICO E TECNOLÓGICO - CNPQ

300533/2013-6; 305099/2011-6

FUNDAÇÃO DE AMPARO À PESQUISA DO ESTADO DE SÃO PAULO - FAPESP

2010/05262-5; 2015/50333-1

COORDENAÇÃO DE APERFEIÇOAMENTO DE PESSOAL DE NÍVEL SUPERIOR - CAPES

Fechado

Jaboticaba berry peel intake prevents insulin-resistance-induced tau phosphorylation in mice

Â.G. Batista, E.S. Soares, M.C.P. Mendonça, J.K. da Silva, A.P. Dionísio, C.R. Sartori, M.A. da Cruz-Höfling, M.R. Maróstica Júnior, Ângela G. Batista, Edilene S. Soares, Monique C. P. Mendonça, Juliana K. da Silva, Ana Paula Dionísio, Cesar R. Sartori, Maria Alice da Cruz-Hofling, Mário R....

										

Jaboticaba berry peel intake prevents insulin-resistance-induced tau phosphorylation in mice

Â.G. Batista, E.S. Soares, M.C.P. Mendonça, J.K. da Silva, A.P. Dionísio, C.R. Sartori, M.A. da Cruz-Höfling, M.R. Maróstica Júnior, Ângela G. Batista, Edilene S. Soares, Monique C. P. Mendonça, Juliana K. da Silva, Ana Paula Dionísio, Cesar R. Sartori, Maria Alice da Cruz-Hofling, Mário R....

    Fontes

    Molecular nutrition & food research

    Vol. 61, no. 10 (Oct., 2017), p. 1-10, n. art. 1600952