Food-packaging interaction on the stability of canned sweetened cupuaçu (theobroma grandiflorum schum.) Puree

Food-packaging interaction on the stability of canned sweetened cupuaçu (theobroma grandiflorum schum.) Puree

Maria Teresa de Alvarenga Freire, Rodrigo Rodrigues Petrus, Jozeti Aparecida Barbutti Gatti, Maria Fernanda Barbosa Leite, Mariana Tomie Kunitake, Celia Marina de Alvarenga Freire

ARTIGO

Inglês

[Interação embalagem-alimento sobre a estabilidade de doce de cupuaçu (theobroma grandiflorum schum.)]

Cupuaçu (Theobroma grandiflorum Schum.) is an exotic fruit with a promising economic potential, particularly due to its strong aroma and creamy texture. This study aimed to produce sweetened cupuaçu puree and evaluate the effects of packaging corrosion on its sensory properties and shelf-life in...

Cupuaçu (Theobroma grandiflorum Schum.) é uma fruta exótica, com potencial econômico promissor, especialmente devido ao seu forte aroma e textura cremosa. O objetivo deste estudo foi produzir um doce de cupuaçu e avaliar os efeitos da corrosão da embalagem sobre as propriedades sensoriais e vida...

Aberto

Food-packaging interaction on the stability of canned sweetened cupuaçu (theobroma grandiflorum schum.) Puree

Maria Teresa de Alvarenga Freire, Rodrigo Rodrigues Petrus, Jozeti Aparecida Barbutti Gatti, Maria Fernanda Barbosa Leite, Mariana Tomie Kunitake, Celia Marina de Alvarenga Freire


										

Food-packaging interaction on the stability of canned sweetened cupuaçu (theobroma grandiflorum schum.) Puree

Maria Teresa de Alvarenga Freire, Rodrigo Rodrigues Petrus, Jozeti Aparecida Barbutti Gatti, Maria Fernanda Barbosa Leite, Mariana Tomie Kunitake, Celia Marina de Alvarenga Freire

    Fontes

    Revista caatinga

    Vol. 29, no. 4 (Oct./Dec., 2016), p. 1006-1014